Կարևոր իրադարձություններ

Ինչպես պատրաստել թթու լավաշ

07 Հոկտեմբեր, 2015 22:05
Ինչպես պատրաստել թթու լավաշ

Բաղադրիչներ

խնձոր – 3 հատ (միջին)
սալոր – 8 հատ (միջին)

Պատրաստման եղանակ

  1. Մաքրում և կտրատում ենք սալորն ու կեղևահանված խնձորը:
    ttu-lavash-2
  2. Հարում ենք բլենդերով կամ աղում: Ստացված պյուրեանման զանգվածը 1 սմ հաստության շերտով քսում ենք պերգամենտային թղթով պատված տապակի վրա:
    ttu-lavash-3
  3. Տեղափոխում ենք ձևամանը 150 աստիճան տաքացրած ջեռոց 20 րոպեով: Թթու լավաշի ջեռոցում մնալու ողջ ընթացքում հարկավոր է ջեռոցի դուռը բաց թողնել:
    Պատրաստի թթու լավաշը զգուշորեն առանձնացնում ենք պերգամենտային թղթից: Եթե թուղթը դժվարությամբ է պոկվում, ապա հարկավոր է թթու լավաշը մի փոքր էլ չորացնել ջեռոցում:
    ttu-lavash-4
  4. Պատրաստի թթու լավաշը կտրատում ենք երկար շերտերով և փաթաթում ռուլետի նման:
    ttu-lavash-5
  5. Եվ ահա այն պատրաստ է:
    ttu-lavash-6

Ի դեպ,  թթու լավաշը հարկավոր է պահել չոր ապակե տարայի մեջ համեմատաբար սառը տեղում:

Հեղինակ՝ Շեֆ խոհարար

 
 

Լրահոս

Դիտել ավելին