Ճապոնիա
«Մատչա» թեյը պատրաստվում է կանաչ թեյի մանրեցված տերևներից:
Հնդկաստան
Նկարում «դարջիլինգ» թեյն է: Այն աճեցվում է Հնկկաստանում, Հիմալայներում:
Մեծ Բրիտանիա
Բրիտանացիները սիրում են սև թեյի մեջ կաթ ացվելացնել:
Թուրքիա
Թեյն այստեղ մատուցվում է ապակե տարաների մեջ շաքարի կտորներով:
Տիբեթ
Տիբեթյան թեյը պատրաստում են թեյով, յակա կարագով և աղով:
Մարոկկո
Այստեղ սիրում են թեյը խմել անանուխով:
Հոնկոնգ
Թեյի մեջ ավելացնում են խտացրած կաթ: Մատուցում են սառը վիճակում սառույցի կտորներով:
Թայվան
Այս թեյը մատուցվում է և սառը, և տաք վիճակում: Կարևորը՝ տապիոկի գնդիկներով:
ԱՄՆ
Այստեղ սև թեյը սիրում են շաքարավազով և կիտրոնով: Նուրբ համ ստանալու համար կարելի է սոդա ավելացնել:
Ռուսաստան
Սիրելի թեյի տեսակը սևն է: Եվ ինչքան թունդ, այնքան լավ:
Պակիստան
«Մասալա» թեյը պատրաստվում է համեմունքներով և կարագով:
Թայլանդ
Այստեղ թեյը պատրաստվում է տարբեր խոտաբույսերից, կաթից և սառույցից:
Չինաստան
Չինացի սիրլի թեյը «պուեր»-ն է: Այն մատուցվում է քառակուսիներով:
Եգիպտոս
Այստեղ սիրում են սև ոչ շատ քաղցր թեյ: Հարսանիքներին մատուցվում է հիբիսկուսից պատրաստված թեյ:
Արգենտինա
Արգենտինացիները սիրում են մատե խմել, որը հարուստ է վիտամիններով և հակաօկսիդանտներով: