Կարևոր իրադարձություններ

Մեղրն օրգանիզմը պաշտպանում է քաղցկեղից և սրտի հիվանդությունից

17 Հոկտեմբեր, 2015 23:23
Մեղրն օրգանիզմը պաշտպանում է քաղցկեղից և սրտի հիվանդությունից

Մեղրն օրգանիզմը պաշտպանում է քաղցկեղից և սրտի հիվանդությունից: Բանն այն է, որ մեղրը պարունակում է սննդային հզոր հակաօքսիդիչներ՝ ֆլավոնոիդներ: Բժիշկներն ասում են, որ եթե սրտային հիվանդները 1-2 ամիսում ընդունեն օրական 50 գրամ մեղր, ապա նրանց առողջական վիճակն անպայման կլավանա: Մեղրը ժողովրդական բժշկության մեջ համարվում է ստամոքսի բարեկամը: Դրանով կարելի է բուժել ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիի խոցը և աղեստամոքսային համակարգի այլ հիվանդություններ: Օրինակ խոցային հիվանդության դեպքում խորհուրդ է տրվում տաք ջրով լուծած 30 գ մեղր ընդունել առավոտյան, 40 գ՝ ցերեկը և 30 գ երեկոյան՝ ուտելուց 1,5-2 ժամ առաջ կամ 3 ժամ հետո: Մեղրն ունի ընդգծված հականեխիչ ներգործություն, և եթե այն առավոտյան անոթի վիճակում կանոնավոր կերպով օգտագործեք՝ կկանխարգելեք ստամոքսաբորբը, խոլեցիստիտը և պանկրեատիտը: Արագ անցնելով աղեստամոքսային համակարգով՝ մեղրը սպանում է վնասակար մանրէները և նպաստում ստամոքսի լորձաթաղանթի վերքերի ապաքինմանը: Մեղրն անփոխարինելի է մրսածության ժամանակ: Սովորաբար այն լուծում են կաթի մեջ (մեկ ճաշի գդալ մեղրը՝ մեկ բաժակ տաք կաթում) կամ խառնում կիտրոնի հյութի հետ (0,5-1 կիտրոն՝ 100 գ մեղրի հետ): Շատերն են լսել մեղր լցրած բողկի մասին: Լավ լվացած բողկի վերին՝ լայն մասում պետք է փորել և լցնել 2 գդալ հեղուկ մեղր: Ապա թղթով ամուր փակեք և թողեք 3-4 ժամ թրմվի: Այդ թուրմը պետք է ընդունել օրական 3-4 անգամ՝ մեկական թեյի գդալ, մինչև ուտելը, նաև՝ քնելուց առաջ: Մեղրն օգնում է կարգավորել արյան մեջ շաքարի քանակը: Չնայած թե մեղրը, թե շաքարը քաղցրահամ են և գլյուկոզա ու ֆրուկտոզա են պարունակում՝ հենց մեղրն է կատարյալ սնունդ համարվում լյարդի համար, քանի որ ֆրուկտոզայի և գլյուկոզայի հարաբերակցությունը դրանում գրեթե հավասար է: Մեղրն ազատում է մաշկային հիվանդություններից և պայքարում օրգանիզմի ծերացման դեմ: Երբ մաշկի վնասված մասերին մեղր եք քսում՝ արյան հոսքն արագանում է, վերքն ասես մաքրվում է, ինչը լավացնում է բջիջների սնունդը և սպանում մանրէները: Երեկոյան կարելի է լվացվել մեղրաջրով (1 ճաշի գդալ մեղրը՝ 2 բաժակ տաք ջրում): Այն մաշկը դարձնում է թավշյա, հարթում է կնճիռները: Մյուս բաղադրիչների շնորհիվ էլ մեղրը խոնավացնում և սնում է մաշկը: Մեղրը հրաշալի պրոբիոտիկ է: Այն լավացնում է մարսողությունը և վերականգնում օրգանիզմի օգտակար միկրոֆլորան, քանի որ ներառում է վեց տեսակի լակտոբացիլ և չորս տեսակի բիֆիդոբակտերիա: Մեղրը բնական հակադեպրեսանտ է: Համարվում է, որ այն մարդիկ, ովքեր մեղր են ուտում առավոտյան, ավելի հեշտ են հաղթահարում մշտական հոգնածության համախտանիշը, որով վերջերս առանձնապես տառապում են խոշոր քաղաքների բնակիչները: Նրանք նվազ ագրեսիվ են, գրգռված և ավելի պաշտպանված՝ սթրեսային իրավիճակներից: Մեղրն օգտակար է խելքի համար: Պանրով և երշիկով սովորական բուտերբրոդի փոխարեն առավոտյան նախընտրելի է մի քիչ մեղր ուտելը: Սպիտակուցային սնունդը, որն անհրաժեշտ է մկանային գործունեությունը խթանելու համար, օրգանիզմը պետք է ստանա ժամը 11-12-ին: Իսկ ժամը 7-9-ը ավելի կարևոր է, որ ուղեղը տրամադրվի աշխատանքին: Մեղրը լավագույնս խթանում է ուղեղի աշխատանքը, ինչը հավասարաչափ կարևոր է թե մեծահասակների, թե երեխաների համար: Որքան մեղր ուտել Մեծահասակ մարդը կանխարգելիչ նպատակներով կարող է ուտել օրական 60-100 գ մեղր՝ բաժանելով 4-6 մասի: Երեխաների համար այդ չափաբաժինը պետք է կրկնակի քչացնել: Օրն ավելի լավ է սկսել ընդամենը մեկ թեյի գդալ մեղրից՝ լուծված 100 գ տաք ջրում (եռման ջրում մեղրը կորցնում է բուժական հատկությունները): Այդ մեղրային ըմպելիքը խորհուրդ է տրվում օգտագործել անոթի, նախաճաշից 30 րոպե առաջ՝ մինչև ատամները մաքրելը:

 

 

 

Լրահոս

Դիտել ավելին