Լուրեր Հայաստանից և արտերկրից - Shabat.am

  • 1

    14° C, Երևան

  • 1

    4° C, Գյումրի

  • USD

    479,5
    483,5

  • EUR

    562,5
    570,5

  • RUB

    8,06
    8,31

Կարևոր իրադարձություններ

Ingo Armenia

Մանուշակագույն կարտոֆիլը օգնում է նվազեցնել քաղցկեղի զարգացման ռիսկը

18 Հոկտեմբեր, 2015 17:44
Մանուշակագույն կարտոֆիլը օգնում է նվազեցնել քաղցկեղի զարգացման ռիսկը

Եթե օրական ուտեք 1 հատ մեծ մանուշակագույն կարտոֆիլ, ապա կարելի է նշանակալիորեն նվազեցնել քաղցկեղի զարգացման ռիսկը, ասում են Հնդկաստանի գյուղատնտեսական հետազոտական ինստիտուտի աշխատակիցները, հայտնում է rosbalt.ru-ն:

Մանուշակագույն կարտոֆիլը պարունակում է հատուկ միացություններ, որոնք օգնում են սպանել հաստ աղիքի քաղցկեղի ցողունային բջիջները: Այդ միացությունները քաղցկեղային բջիջներին չեն թողնում բաժանվել և տարածվել օրգանիզմում:

Ցողունային բջիջները կյանքի բանալին են ոչ միայն առողջ օրգանիզմի համար, այլ նաև ուռուցքների: Այդ պատճառով կարևոր է վերացնել քաղցկեղային ցողունային բջիջները: Գիտնականները պարզել են, որ նույնիսկ եփելուց հետո էլ այդ կարտոֆիլի հակաքաղցկեղային հատկությունները պահպանվում են: Փորձի արդյունքում կարտոֆիլից ստացված հյութը քաղցկեղային բջիջներին սպանել է:
Դա հաստատվել է նաև քաղցկեղով հիվանդ լաբորատոր մկների վրա:

Մեկնաբանություններ

Լրահոս

Դիտել ավելին