Նուռն աշխարհի ամենաօգտակար մրգերից մեկն է։ Այն հայտնի է դեռեւս շատ վաղուց եւ դրա մասին հիշատակված է անգամ Աստվածաշնչում։
Նուռը օժտված է բազմաթիվ օգտակար հատկություններով եւ հատուկ մեր ընթերցողների համար մենք ընտրել ենք այնպիսի հատկություններ, որոնց մասին միգուցե դուք տեղյակ չեք։
1. Ակտիվացնում է հորմոնները
Նռան հատիկների մեջ առկա յուղերը կարող են վերականգնել օրգանիզմի հորմոնալ բալանսը։ Ուստի, ամսեկանների, գլխացավերի կամ կլիմաքսի ժամանակ կարելի է մեծ քանակությամբ նուռ ուտել։
2. Բնածին ինսուլին
Նուռը այն եզակի մրգերից է, որը ոչ միայն թույլատրվում է, այլեւ շատ օգտակար է շաքարային դիաբետով տառապող մարդկանց։ Օրական 4 անգամ կես գդալ նռան հյութ օգտագործելով կարելի է նվազեցնել արյան մեջ շաքարի մակարդակը։
3. Բարձրացնում է հեմոգլոբինը
Նուռը վաղուց ի վեր համարվում է հիանալի միջոց անեմիայի (սակավարյունության) դեմ պայքարի հիանալի միջոց։ Այս հիվանդությամբ տառապողներին խորհուրդ է տրվում օրական երեք անգամ (ուտելուց 30 րոպե առաջ) 0.5 բաժակ նռան հյութ խմել։
4. Մաքրում է բերանն ու կոկորդը
Անգինայի, ֆարինգիտի եւ ստոմատիտի ժամանակ նռան հյութը հիանալի միջոց է կոկորդը եւ բերանի խոռոչը մաքրելու եւ ողողելու համար։ Այն օգնում է հեռացնել ցավը եւ վերացնում է ինֆեկցիան։
5. Իջեցնում է ճնշումը
Նռան հատիկները շատ օգտակար են հիպերտոնիկների համար, քանի որ դրանք նվազեցնում են զարկերակային ճնշումը՝ չթողնելով կողմնակի բացասական ազդեցություններ։ Ի դեպ, այն կօգնի ձեզ նաեւ դուրս գալ սթրեսից եւ գիշերը հանգիստ քնել։