Ամերիկացի գիտնականները պարզել են, որ կակաոն կարելի է օգտագործել սկլերոզի կանխարգելման համար։
Դրական ազդեցությունը ստեղծվում է կակաոյի լոբիում պարունակվող ֆլավոնոիդների շնորհիվ։
Փորձարկմանը մասնակցել են 50-69 տարեկան 37 մարդ, ովքեր կակոյից պատրաստված ըմպելիքներ են օգտագործել, և նրանց մոտ հիշողության բարելավում է նկատվել։
Կամավորներն ամեն օր կակաոյով ըմպելիք են օգտագործել՝ ստանալով տարբեր չափաբաժիններով ֆլավոնոիդներ։ Պարզ է դարձել, որ նրանք կարող են ավելի հեշտությամբ իրականացնել հիշողության հետ կապված վարժություններ։
Գիտնականները խորհուրդ են տալիս շաբաթը երկու անգամ կակաո օգտագործել։