Կաղամբը պատկանում է խաչածաղկավոր բանջարեղենների տեսակին, որոնք պարունակում են մեծ քանակությամբ սննդարար նյութեր։
Կաղամբի հյութ խմելը մի շարք առավելություններ կարող է ունենալ առողջության համար։
Հակաօքսիդանտներ
Կաղամբը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք կարող են պաշտպանել մարմինն ազատ ռադիկալների վնասակար ազդեցությունից։
Քաղցկեղի դեմ պայքարի միջոց
Կաղամբի մեջ առկա նյութերը կարող են ամրապնդել իմունային համակարգը, պաշտպանել վիրուսներից, հիվանդություններից, նույնիսկ քաղցկեղից։
Խոլեստերին
Կաղամբը պարունակում է Օմեգա-3 ճարպային թթու, որը կարող է նվազեցնել արյան ճնշումը, արյան մեջ խոլեստերինն ու տրիգլիցերիդները։
Գեղեցիկ մաշկ
Կաղամբը հարուստ է վիտամին E-ով և A-ով, որոնք էական նշանակություն ունեն մաշկի առողջության համար։ Այն նաև պարունակում է ծծումբ, որը պայքարում է վարակների դեմ և կալիում, որը մաքրում է մաշկը։