Բաղադրամասեր՝
2-3 կարտոֆիլ
1 հատ գազար
2 հատ ձու
200 գրամ նրբերշիկ
4 ճաշի գդալ կանաչ ոլոռ
1 հատ վարունգ
1 հատ կարմիր բուլղարական պղպեղ
Մեկական կարմիր, կանաչ պղպեղ
Մայոնեզ
Աղ
Կանաչի
Պատրաստման եղանակ՝
Բոլոր բաղադրիչները կտրատել, միախառնել իրար:
Ավելացնել մայոնեզ, աղ, պղպեղ:
Մատուցվող ամանի մեջ աղցան լցնել աքաղաքի տեսքով:
Քերել ձվի դեղնուցը:
Պղպեղների ու կանաչու օգնությամբ ստանալ աքաղաղի փոչն ու գլուխը: