Բաղադրիչներ.
դոշաբ – 1 լ,
ընկույզ – 0.5 կգ,
շաքարավազ – 0.5 բաժակ,
ալյուր – 0.5 բաժակ
Դոշաբը դնել կրակին, տաքացնել, ավելացնել շաքարավազը: Անընդհատ խառնել փայտե գդալով: Առաջացած փրփուրը վերցնել: Երբ խառնուրդը մի փոքր թանձրանա, լցնել ալյուրը: Անընդհատ խառնել, մինչև դառնա թանձր զանգված, գնդիկները պիտի ձուլվեն լիովին: Ընկույզները մաքրել, կիսել, շարել հաստ թելի վրա: Թելի ծայրը հանգույց անել: Երբ դոշաբի խառնուրդը հովանա, ընկույզի շարանը թաթախել նրա մեջ, հանել: Թողնելով, որ քաղցրահյութի ավելորդ մասը ծորա, կախել երկու-երեք ժամ: Հետո կրկին թաթախել քաղցր հեղուկի մեջ, ապա կախել արևոտ տեղում, մինչև լրիվ չորանա: