3,5-4 բաժակ ալյուր
1 ձու
1 բաժակ կաթ կամ ջուր
1թգ. աղ:
Միջուկ՝
կարտոֆիլ
Ալյուրը և աղը միասին խառնել, ավելացնել տաք կաթը /ջուր/ և ձուն: Լավ խառնել, որպեսզի ստացվի միասեռ զանգված: Խմորից գունդ պատրաստել և դնել սննդի համար նախատեսված տոպրակի մեջ: Խմորը թողնել հանգստանա մոտ 1 ժամ:
Ապա խմոր բաժանել մի քանի մասի, գրտնակով լիստեր ստանալ, ապա թեյի բաժակի օգնությամբ շրջանակներ առանձնացնել:
Միջուկը կարող եք պատրաստել ըստ ձեր ցանկությամբ: Կարող եք նախապես խաշել կարտոֆիլը, ապա սոխառած անել և տրորած կարտոֆիլը սոխառածի հետ միասին տապակել:
Կարտոֆիլի միջուկը դնել խմորի մեջ և զգուշությամբ միացնել իրար:
Եփել եռացրած ջրում այնքան մինչև պատրաստ լինելը: Մատուցելիս վրան կարագ հալեցնել: ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ: