Կարևոր իրադարձություններ

Ամանորին ինչպես պատրաստել խոզի բուդը

22 Դեկտեմբեր, 2016 23:35
   Ամանորին ինչպես պատրաստել  խոզի բուդը

Անրաժեշտ է՝ 

խոզի բուդ -5 կգ
սխտոր – 15 ատամիկ
գազար -1 հատ
մանանեխ -2 ճաշի գդալ
պղպեղի հատիկներ -20 հատ
քրքում -1 թեյի գդալ
դափնու տերև
սև պղպեղ
աղ

Պատրաստման եղանակը՝

  1. Խոզի բուդը պատառաքաղով ծակծկել, տեղ-տեղ դանակով անցք անել և մեջը խրել սխտորը, գազարը (շրջանաձև կտրատած) և հատիկ պղպեղը. 4-5 ժամ թողնել աղաջրում։ Այնուհետև դուրս բերել։
  2. Համեմել մանանեխով, աղով ու համեմունքներով, տեղափոխել տապակի մեջ, կողքերը դափնու տերևներ շարել, ապա ծածկել փայլաթիթեղով։
  3. Տապակի մեջ ջուր լցնել և 220° С ջեռոցում եփել 4 ժամ։ Վերջում հեռացնել փայլաթիթեղը եւ թողնել կարմրի

 

 

Լրահոս

Դիտել ավելին