Ճապոնացի գիտնականները պարզել են, որ գարեջուրը շատ արդյունավետ միջոց է հարբուխը և մրսածությունը բուժելու համար: Գարեջրի կարևոր բաղադրիչը գայլուկն է (хмель) է, որն ընմպելիքին դառնության համ է տալիս և միևնույն ժամանակ պաշտպանում օրգանիզմը վարակներից,: Գայլուկն էլ իր հերթին պարունակում է հումուլոն կոչվող նյութը, սակայն այն բավական քիչ քանակությամբ է, և պետք է մոտ 30 շիշ գարեջուր խմել, որպեսզի ազդեցություն թողնի: Փորձագետների կարծիքով՝ այս նյութի օգնությամբ կարելի է կանգնեցնել վարակը, բորբոքային գործընթացները: