Ավստրալիայում ճարպակալման և սնման ոլորտում մասնագետները պարզել են, որ օրական շոկոլադի փոքրիկ կտորն ավելի վտանգավոր է, քան մեկ ամբողջ սալիկը միանգամից ուտելը:
Երբ մենք մեծ քանակությամբ կալորաները միանգամից են օգտագործում, ադապտացվող տերմոգենեզ է տեղի ունենում` կապված մեր նյութափոխանակության հետ: Որքան մարմնում շատ են կիլոջոուլները, այնքան արագ են դրանք սկսվում հալվել: Այսպիսով, միանգամից ուտելով շոկոլադի ամբողջ սալիկը, օրգանիզմն այն ավելի կալորիա կայրի, կան աստիճանաբար կերածը: