Այս բնական օշարակն օգնում է այրել որովայնի հատվածի ճարպերը և մարմնից հեռացնում է ավելորդ ջուրը։
Ավելին, օշարակի բաղադրիչներն օգնում են բարելավել տեսողությունը, լսողությունը և հիշողությունը։ Բաղադրատոմսի հիմնական բաղադրիչը ծովաբողկն է, որը հարուստ է վիտամին C-ով, կալիումով, վիտամին B1, B2 և B6-ով, մագնեզիումով և ֆոսֆորով։
Բաղադրատոմսի պատրաստման համար անհրաժեշտ բաղադրիչներն են՝
• Մոտ 150գրամ թարմ ծովաբողկ
• 4 կիտրոն
• 3 ճաշի գդալ մեղր
• 2 թեյի գդալ դարչին
• 20սմ կոճապղպեղի արմատ։
Ծովաբողկն ու կոճապղպեղը բլենդերով լավ հարել, ավելացնել կիտրոնի հյութը և միասին հարել ևս 3 րոպե։ Այնուհետ ավելացնել մեղրն ու դարչինը և շարունակել հարել՝ մինչև ստացվի համասեռ խառնուրդ։
Օշարակը լցնել ապակե տարայի մեջ և պահել սառնարանում։ Ուտել այս օշարակից օրական 2 անգամ՝ 1 ճաշի գդալ, ամեն ուտելուց առաջ։ Օշարակն օգտագործել 3 շաբաթ, այնուհետ մի քանի օր դադար տալ և անհրաժեշտության դեպքում կրկնել։