ՀՀ ԿԵ սննդամթերքի անվտանգության տեսչական մարմնի դահլիճում, «Ռազմավարական զարգացման գործակալություն» ՀԿ-ի աջակցությամբ այսօր՝ դեկտեմբերի 6-ին, կազմակերպվել էր սեմինար-ուսուցում սպանդանոցների ներկայացուցիչների համար, հայտնում են ՍԱՏՄ-ից։
Սննդամթերքի անվտանգության միջազգային փորձագետ Արտավազդ Բաղդասարյանը մասնակիցներին է ներկայացրել սպանդանոցների գործունեության միջազգային փորձը, դրանց գործարկման նրբությունները, կենդանիների փոխադրման ու սպանդից առաջ պահելու կանոններից մինչև մորթի ու իրացման վայր հասցնելու ընթացակարգը, սպանդանոցներում վտանգների վերլուծության և հսկման կրիտիկական կետերի՝ HACCP, համակարգի ներդրման անհրաժեշտությունը, ինչպես նաև պարտադիր սպանդանոցային մորթի անցնելու սկսված գործընթացը սահուն ու անցնցում անցկացնելու համար անհրաժեշտ հմտությունները: Սպանդանոցային գործունեությունը պետք է լինի թե շահավետ, թե հետաքրքիր, նշել է նա:
Տնտեսվարողները խոսել են սարքավորումների ձեռքբերման, տարածքների կառուցապատման, սանիտարահիգիենիկ նորմերի, գյուղացիների հետ հարաբերությունների ու փոխհամաձայնության, ինչպես նաև ֆինանսական ներդրումների հետ կապված խնդիրների մասին:
Հիշեցնենք, որ 2020 թվականի հունվարի 15-ից սպանդանոցային մորթի պարտադիր պահանջի իրականացումը սննդի շղթայի բոլոր օպերատորների համար լինելու է ՍԱՏՄ ամենօրյա վերահսկողության օրակարգում: