Լոբին ամենաօգտակար մթերքներից է, որը հասանելի է ամբողջ տարվա ընթացքում։ Լոբին հարուստ է միկրո և մակրոէլեմենտներով, ինչպիսիք են ֆտորինը, երկաթը, ֆոսֆորը, կալիումը, կալցիումը և մագնեզիումը: Իսկ պղնձի և ցինկի քանակի առումով, որոնք համարվում են կանանց գեղեցկության տարրեր, լոբին շատ բանջարեղենի գերազանցում է: Այն պարունակում է C, PP, B1, B2, B3, B6 և E վիտամիններ:
Լոբու մեջ կա սպիտակուց, որը հեշտությամբ մարսվում է։ Ըստ պարունակության, լոբին զիջում է միայն մսին, այդ իսկ պատճառով այն բուսակերների և պահք պահողների ճաշացանկում է։
Լոբու կալորիականությունը կախված է նրա տեսակից։ Օրինակ կարմիր լոբու մեջ կա 300 կկալ, իսկ սպիտակին ավելի քան 100։
Լոբու օգնությամբ օրգանիզմից դուրս է բերվում թունավոր տարրերը և այն արագ սովի զգացումը հագեցնում է։ Այն նաև հակադեպրեսանտ է։
Այն օգուտները, որոնք լոբի է բերում մարսողությանը, չեն սահմանափակվում նրա դիետիկ հատկությունները, այն նաև կարգավորում և վերականգնում է խանգարված նյութափոխանակությունը: