Կարևոր իրադարձություններ

Մթերքներ, որոնք չի կարելի նորից տաքացնել

12 Հոկտեմբեր, 2015 18:55
Մթերքներ, որոնք չի կարելի նորից տաքացնել

Healthylifeland.com կայքը ներկայացնում է 7 մթերք, որոնք 2-րդ անգամ տաքացնելուց հետո կորցնում են իրենց սննդային արժեքն ու մեծ ռիսկի ենթարկում մարդու առողջությունը:

Սպանախ

Այն իր մեջ պարունակում է մեծ քանակությամբ նիտրատներ, որոնք տաքացնելուց հետո վերածվում են քաղցկեղածին նիտրիտների:

Նեխուր (քարավուս)

Այն սպանախի պես պարունակում է մեծ թվով նիտրատներ:

Ճակնդեղ, բազուկ

Այս բանջարեղենը 2-րդ անգամ ջերմային վերամշակման ենթարկվելուց հետո կորցնում է իր բոլոր սննդարար հատկությունները:

Կարտոֆիլ

Այն 2-րդ անգամ տաքացնելուց հետո ձեռք է բերում է մեծ քանակությամբ թունավոր նյութեր:

Ձու

Ձուն ևս շատ թունավոր նյութերով է համալրվում:

Հավի միս

Այն հարկավոր է ուտել պատրաստելուց անմիջապես հետո, իսկ եթե ցանկանում եք ուտել նախորդ օրվանից մնացած հավի միսը, ապա այն սառը վիճակում կերեք:

Սունկ

Սնկերը պարունակում են մեծ քանակությամբ պրոտեիններ, որոնք տաքացնելու ժամանակ դառնում են վնասակար առողջությանը` հատկապես սրտին ու աղեստամոքսային համակարգին:

 

Լրահոս

Դիտել ավելին