բրինձ 200 գրամ
խաղողի տերևներ 400 գրամ
ձեթ 3 ճաշի գդալ
սոխ 1 գլուխ
սխտոր 1 պճեղ
մաղադանոս 0.5 փունջ
սամիթ
նանա 1 թեյի գդալ
կիտրոն 1 հատ
չամիչ 50 գրամ
ընկույզ 50 գրամ
աղ
սև պղպեղ
կարմիր աղացած պղպեղ
Տապակի մեջ բովել ընկույզը: Սոխը մանր կտրատել: Ընկույզը վերցնել տապակի վրայից, նույն տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը և տապակել սոխը: Բոված ընկույզը և սխտորը մանրացնել, ավելացնել սոխերածին, ավելացնել նաև չոր նանան, նախապես կիսախաշ բրինձը և լավ խառնել: Համեմել աղ ու պղպեղներով, ավելացնել քերիչով անցկացրած մի փոքր կիտրոնի կեղևը, լավ խառնել, վրան կափարիչ դնել: Սամիթն ու մաղադանոսը մանր կտրտել, ամանի մեջ լցրած խճողակին ավելացնել կտրտած կանաչին, կես կիտրոնի հյութը, լավ խառնել: Խաղողի լվացած տերեները բացել, վրան խճողակ դնել և փաթաթել տոլմաները: Փաթաթված տոլմաները դնել կաթսայի կամ թավայի մեջ, շերտերի արանքում չամիչներ շարել: Վրան ավելացնել ձիթայուղ, եռացրած ջուր, ափսեով ծածկլե, որպեսզի տոլմաները չքանդվեն, կափարիչով փակել և դնել գազօջախին: Բարձր կրակով հասցնել եռման աստիճանի, հետո կրակն իջեցնել և եփել մինչև պատրաստ լինելը: Մատուցել սառը վիճակում: